Камери спират незаконните автомобилни гонки в Сливен

16:53, 18 авг 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Камери от блока на незрящите до центъра на квартал Речица монтираха в Сливен, за да спрат автомобилните гонки, за които алармират граждани, съобщиха от Общината.

„Ще изисквам засилен контрол и постоянно наблюдение от полицията, КАТ и от общинската охранителна фирма“, заяви днес кметът на общината Кольо Милев по повод сигналите. Вчера той е провел среща с директора  на Областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски за безопасността на движението в града и населените места.

До началото на новата учебна година общината ще поднови хоризонталната маркировка в целия град. Ще се изградят и изкуствени неравности на всички пешеходни пътеки в близост до училища.

С директора на ОД на МВР кметът е обсъдил и проблема с движнието на каруците в града. Кольо Милев е наредил на „Общинска охрана и СОТ“ да следи за нерегламентирани състезания на колоездачи по главната улица. Проблемът не е само в опазването на инфраструктурата, а в сигурността на пешеходците, посочи той.

По повод оплаквания за т.нар. частни зари кметът уточни, че режимите са уведомителни и досега не е разрешавал частните зари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама