Изградиха площадка за деца с увреждания в Сливен

16:51, 18 авг 15 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска площадка, оборудвана с уреди за деца с увреждания, изгради Община Сливен в кв. Българка. Съоръжението за игра вече е достъпно. Днес площадката инспектираха кметът Кольо Милев и директорът на Центъра за настаняване от семеен тип за деца  и младежи с увреждания в квартала Виолета Попова, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. 

Стойността на детската площадка е 30 000 лева. Съоръжението е предназначено най-вече за децата от Центъра за настаняване, но свободно ще може да се ползва и от най-малките жители на кв. Българка. Върху ударопоглъщащата настилка са разположени една клатушка, спортен уред, развиващ двигателната активност, комбинирано съоръжение, подходящо за деца с увреждания, люлка тип „кош” , която също може да се ползва от тях. Близо до площадката, която е 90 кв. метра, са поставени пейки и кошчета за отпадъци, предстои изграждането на беседка.

Повече от 12 са новите детски площадки, изградени през последните години, в Сливен. Те са разположени в кварталите „Дружба“,“ Комлука“, „Даме Груев“, „Сини камъни“, в централните райони, в кв. „Речица“, с. Чокоба. През лятото на 2013 г. общината направи нова площадка в Ясла №15 в кв. Българка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама