Студент издъхна в съня си

16:46, 18 авг 15 / Любопитно 25 2194 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
21-годишният Иван Сливков от санданското село Дамяница беше намерен от майка си бездиханен с книга в ръка в неделя около 13 часа на обед в дома си. Медиците от пристигналата веднага линейка само констатирали смъртта на младия мъж.

Извършената аутопсия от благоевградски патоанатоми установи  тежък мозъчен оток като причина за внезапната смърт на младежа. 21-годишният Иван Сливков е бил в добро здраве, но напоследък се оплаквал пред близките си от главоболие в лявата часта.

Проблем в мозъчните съдове е довел до изпадането му в критично състояние с повишено вътречерепно налягане, което е причинило тежките последствия,  няма установен кръвоизлив от спукана аневризма. Не е установено и наличие на наркотични вещества. Взети са проби за допълнителни хистологични изследвания, които да изяснят причината за внезапно възникналия мозъчен оток.

В събота вечер Иван е бил на заведение със свой братовчед, който е категоричен, че Иван не пие, не пуши, а за наркотици е напълно изключено въобще да се говори. Иван Сливков, който е единствен син на семейство Веселин и Надка Сливкови, бил изключително умно момче.

Той е първенецът на випуск 2012, завършил е с „Отличен” Земеделската гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански, специалност „Икономист“. Иван е бил студент в Софийския университет, специалност „Компютърна химия”. Правил е преводи на документи, работил по проекти за БАН, коментират негови съученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама