Потребители се гаврят с кампанията на „Булгартабак“ срещу контрабандата

16:36, 18 авг 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Блогърът Боян Юруков направи колаж с плаката от новата кампания на „Булгартабак“ срещу контрабандата.

„Не мисля, че е нужно да обсъждам дори наглостта на поредната реклама на Булгартабак“, пише той в публикация, озаглавена „За да живеем нормално, трябва да започнем от точно тях“. „В духа на предишните плакати от кампанията им обаче искам да ви покажа коригираната версия на този. Отразява много по-точно реалността и това, върху което трябва да се концентрираме.“

Юруков пояснява, че в колажа е включил една от сградите, обитавана от депутата от ДПС Делян Пеевски, една от сградите на „Булгартабак“, купчина смет, в която е забит билборд с лика на Пеевски и още два с логата на „Булгартабак“ и КТБ.

Припомняме, че по-рано тази седмица „Булгартабак“ поде втора кампания срещу контрабандата на тютюневи изделия, отново с подкрепата на Агенция „Митници“ и Министерството на финансите. Плакатът намеква, че ако си купуваме цигари от „Булгартабак“, ще имаме повече магистрали.

„Нейната цел е да информира обществото за възможностите, които стоят пред него и реално какво се случва в момента. А това са всички хубави неща свързани с по-добрата инфраструктура в страната“, пише компанията в сайта си. „Ние сме национално отговорна компания, считаме, че е нормално да НЕ купуваме контрабандни стоки и е нормално е да си плащаме данъците.“

В началото на годината „Булгартабак“ направи подобна кампания, която намекваше, че пушенето на легални цигари ще увеличи парите за детски надбавки и пенсии. Тогава Етичната комисия към Националния съвет за саморегулация препоръча тя да бъде спряна или коригирана, защото е в нарушение на правилника за Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама