Започна укрепването на свлачището по пътя Асеновград-Лясково

16:33, 18 авг 15 / Любопитно 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Асеновград Емил Караиванов даде официален старт на строително-ремонтните дейности по укрепване на свлачището по пътя Асеновград-Лясково, съобщиха от общинската администрация.

След връчването на възложителното писмо от Емил Караиванов фирмата изпълнител "Запрянови-03" ООД започна подготвителните дейности по разчистването на строителната площадка от дървета по двата участъка от пътя при километър 1+640 и километър 1+920. Срокът за изпълнение на проекта за укрепването е 6 месеца, на стойност 1,3 млн., отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Предстои изграждането на укрепително съоръжение от изливни пилоти, върху които ще стъпва анкерирана подпорна стена. По време на строителните дейности моторните превозни средства ще могат да преминават по едното платно на пътя.

На старта на укрепителните дейности присъстваха народният представител Манол Генов и собственика на фирмата изпълнител по проекта Вакрил Запрянов.

Председателят на инициативния комитет за предприемане на спешни мерки за укрепване на общинския път от Асеновград за селата Лясково, Яврово и Добралък Недялко Рашков благодари на кмета на общината Емил Караиванов за съдействието и подкрепата, както и за бързото започване на строително-ремонтните дейности след осигуряването на средствата за аварийното укрепване на активизиралите се свлачища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама