Пак хванаха Асен Бербатов да шофира без книжка

16:21, 18 авг 15 / Любопитно 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Благоевград хванаха за 7-и път Асен Бербатов да шофира без свидетелство за правоуправление.

“Толкова са констатираните и регистрирани нарушения, не се знае колко пъти е минавал метър”, коментираха вчера из благоевградските кафенета.

Полицаите са го сгащили на 14 август на ул.”Менча Кърничева” в Благоевград, на метри от входа на Областната дирекция на полицията. Той управлявал семейната кола „Сеат Леон“, а проверката установила, че е лишен от свидетелство за управление.

Срещу него е образувано досъдебно производство за системен рецидив на едно и също нарушение, съобщиха от Районната прокуратура.

На 1 април 2013 година Районния съд в Благоевград осъди брата на Митко Бербатов да плати 1000 лева глоба за системно шофиране без книжка. Дотогава Асен Бербатов бе задържан от местната полиция няколко пъти зад волана без свидетелство за правоуправление и срещу него бе образувано дело.

Разледването установи още, че на 14 октомври 2012 година 29-годишният тогава мъж е шофирал без книжка и пиян луксозното си BMW 5, което доскоро управляваше майка му Маргарита. Дни по-рано той отново бе задържан, защото в "Сеат"-а, с който пътуваше, бяха открити 20 грама кокаин, скрити в детското столче на сина му.

Тогава заедно с него бе задържан и Николай Борисов, шофирал автомобила. Колата е собственост на съпругата на Асен Бербатов - Димитричка. Впоследствие разследващите установиха, че шофьорската му книжка е била отнета през май 2011 година за срок до 8 май 2013.

Независимо от наказателното постановление Асен Бербатов, продължил да управлява автомобила.

За извършеното ново нарушение в условия на рецидив законът предвижда затвор до 2 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама