Неграмотен нелегален емигрант без редовни документи осъден в Русе

15:46, 18 авг 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегален емигрант без абсолютно никакво образование и разнасящ ксерокопие на акт за раждане, беше осъден в Русе. Причината обаче не е, че мъжът изобщо няма редовни документи за самоличност като цяло, както и в частност такива, с които да получи право да пресече българската държавна граница, а че опитал да го направи без разрешение на граничните служители.

В публикуваното на интернет-страницата на Районния съд в Русе споразумение, което мъжът сключил с прокуратурата, е скрита държавата, от която идва, но е посочено, че му е назначен преводач от фарси, а този език се употребява основно в Афганистан, Пакистан и Иран. На нарушителя на границата бил назначен също и служебен адвокат, като за услугите му, както и за тези на преводача, ще плаща българският данъкоплатец.

Мъжът е заловен на 4 юли 2015 г. на ГКПП „Дунав мост“. Осъден е на 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, към които е добавена и 150 лева глоба. От наказанието му се приспада времето, през което е бил задържан.

Възпитателната работа с него е възложена на служителите на Граничното полицейско управление при Регионалната дирекция „Гранична полиция“ в Русе.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама