Цветан Цветанов: Живко Тодоров ще събере 80% от гласовете още на първи тур

15:14, 18 авг 15 / Политика 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Убеден съм, че канидатът ни за Стара Загора, досегашният успешен кмет Живко Тодоров ще спечели още на първия тур местните избори", каза днес в Стара Загора председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му кметове като Живко Тодоров печелят обществената подкрепа с реално извършена работа и затова той очаква около 80% одобрение за кандидатурата на старозагорския градоначалник за втори мандат.

Осем кандидати за кметове на общини в Старозагорска област представи днес Цветанов. Освен Живко Тодоров за Стара Загора, кандидати са още: досегашните кметове в Казанлък - Галина Стоянова и в Мъглиж Господин Господинов. За кметското място ще се борят още Стоян Вълчев в Братя Даскалови, Димитър Димитров в Николаево, Иван Иванов в Опан, д-р Теньо Тенев в Раднево и Христо Стефанов в Чирпан. В останалите три общини Павел баня, Гълъбово и Гурково, кандидатите ще бъдат обявени по-късно.

"В тези избори Политическа партия ГЕРБ ще се бори за избора на над 100 общински кметове, над 1700 общински съветници и от 16 до 18 кметове на областни центрове", каза още Цветан Цветанов. Националната кампания ще бъде официално открита на 13 септември в зала "Арена Армеец".  "Готвим се много сериозно за тези избори. Ще се залага на позитивното и градивното, на агресията ще се отговаря с видими резултати, каквито има при Живко Тодоров, например", каза още Цветанов.  Той благодари на старозагорския кмет за работата му в ГЕРБ от учредяването на партията досега и изрази увереност, че той има още какво да покаже в управленската си програма.

"За нас е важно да има отговорни общински съветници, които да работят за хората, без значение каква е конфигурацията в Общинския съвет", подчерта Живко Тодоров. Той се надява на повече доверие от хората. Тодоров обясни, че досега се е работило добре с местните старейшини от другите политически сили, включително и с опозицията. "Безгрешни хора няма, и администрацията греши понякога, затова и сме оттегляли предложения, когато стане ясно, че те не се приемат от хората", обясни Тодоров. Подумите му не се търси политическа схема, която да бъде сглобена за спечелване на изборите на всяка цена, а се търсят най-добрите кандидати на принципна основа. Тодоров съобщи, че за месец по време на кампанията, ще залага на близките срещи с хората и изслушването на проблемите им.

Що се отнася до преференциите при избора на общински съветници, председателят на Предизборния щаб обясни, че на общинските структури е препоръчано да се направи подредбата така, че да не води до пренареждане, а само до по-високи резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама