В подлеза на Централна гара вече дежурят полицейски патрули, има и тоалетна

15:01, 18 авг 15 25 949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова провери ремонта на подлеза „Ротонда” при Централна жп гара, съобщават от пресцентъра на кметството. 

В подлеза на гарата вече има денонощен патрул на общинска полиция и два постоянни поста с охрана. Предвижда се да бъде открит още един охранителен пост откъм подхода на бул. „Христо Ботев”. 

Изградено е и видеонаблюдение с 15 камери на пешеходните подходи към бул. „Мария Луиза”. Предстои разширение на системата, за което е обявена процедура. Подготвя се и отваряне на приемна на Второ Районно полицейско управление. Отворена е и работи безплатна обществена тоалетна. 

Общинското предприятие „Пазари Възраждане“, след решение на Столичния общински съвет, започна рехабилитация на подлеза. В момента се изпълнява ремонт на хидроизолацията на централния кръгов площад на подлеза, обновяват се настилките на стените и на таваните. Ще се възстанови липсващото осветление. Двата асансьора откъм Централна жп гара и бул. „Христо Ботев”, които осигуряват достъп за хора с увреждания и майки с колички, също ще бъдат ремонтирани. 

Подготвя се и озеленяване на цветарници и тревни площи в площадното пространство, както и поставяне на пейки и кошчета за отпадъци.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама