Столичната полиция е задържала двама обирджии

14:31, 18 авг 15 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама криминално проявени са задържани минути след извършена от тях домова кражба, съобщават от пресцентъра на МВР. Служителите на столичното Второ Районно полицейско управление към СДВР реагирали светкавично на сигнал, подаден минути след полунощ на 15 август на тел. 112 за мъж, който прескача парапет на жилище на първия етаж в кв. „Триъгълника“.

При предприетите заградителни действия полицаите задържали близо до адреса двама мъже на 48 и 44 години. Те са съответно с инициали Ю.М. и Л.В. Първият е криминално проявен и осъждан, а съучастникът му е регистриран за криминални деяния. Служителите на МВР са установили, че двамата са проникнали в чуждия имот, след като успели да влязат с взлом през балкона на апартамента.

От дома те отмъкнали плазмен телевизор, видеокамера, таблет, около 20 гр златни накити и 3 задгранични паспорта. Вещите са открити в близост до задържаните. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура двамата мъже са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 195, ал.1 във вр. с чл.20, ал. 2 от Наказателния кодекс и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама