Осъдиха на 13 години и 4 месеца затвор Илиян Илиев от Стражец, убил съпругата си

14:00, 18 авг 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 На 13 години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим е осъден от Разградския окръжен съд 36-годишният Илиян Илиев от разградското село Стражец. Той е признат за виновен в това, че на 14 февруари тази година в село Дряновец, умишлено е умъртвил 33-годишната си съпруга Валентина Илиева. Убийството е  извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, чрез нанесени многобройни силни удари с чук и ютия по горната част на главата. Освен това подсъдимият я душил с две парчета кабели от ютия и с заряден кабел на мобилен тeлефон.

Делото се гледа по съкратеното производство, тъй като подсъдимият призна всички факти, изложени в обвинителния акт, се посочва в мотивите към присъдата.

Подсъдимият ще трябва да плати и по 100 000 лева обезщетение на двете си деца и по 80 000 лева на родителите на жертвата, за причинените неимуществени вреди в резултат на престъплението. Осъден е също да плати в полза на държавата разноски по делото на досъдебното производство от 5 499.95 лв. и 14 400 лв. държавна такса върху уважените граждански искове.

Убийството стана на 14 февруари в дома на племенника на Илиян. Двамата съпрузи се скарали, като повоод за разпрата  е било желанието на Валентина да отиде да живее в Англия, където били родителите й. Скандалът прераснал в побой, като Илиян нанесъл удари по главата. След убийството първоначално се укрил, но по-късно сам се предал на полицията.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама