6000 лв. дневно ще е наемът за многофункционалната спортна зала в Пловдив

13:59, 18 авг 15 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 6000 лева на ден ще е наемът за спортни състезания в многофункционалната зала "Колодрума" в Пловдив, но цените зависят от вида на събитията, съобщи кметът Иван Тотев. По думите му за първия концерт залата е наета срещу 9000 лева.

Зала "Колодрума" ще може да се наема за конкретно събитие заедно с паркинга. "За нас най-нормално е в цената да бъде включено и паркирането, така че посетителите да не плащат нищо допълнително", обясни кметът.

Тарифите за наемане на зала "Колодрума" ще бъдат предложени за гласуване на общинската сесия на 27 август, уточни Тотев. "Когато обектът влезе в експлоатация, вече ще имаме и предложения от бъдещия управител, който да детайлизира цените, но започваме с широкоспектърна ценова листа в различните възможности за използване", допълни той.

На августовската сесия ще бъде предложено и отпускане на 23 хил. лв. за закупуване на електрокар, който ще бъде позициониран в подземния паркинг и ще може да пренася техника и оборудване за събитията.

"Колодрума" разполага с 6200 седящи места, а при концерти има възможност за 8000 места. Освен основната голяма зала има още няколко по-малки помещения, които може да се използват за спорт, танци и други занимания. Всяко помещение е оборудвано с отделен електромер, водомер и възможности за изчисляване на разходите за климатизация. Така всички разходи за конкретна площ ще се изчисляват много лесно.

Предвижда се и места в подземния паркинг да бъдат предлагани на живеещи в района срещу месечен абонамент. За местата на открития паркинг е предвидена месечна такса 50 лева.

Искаме "Колодрума" да се впише в града, тук да има живот, да се използва ежедневно, а не само по време на събития, уточни Тотев. По думите му Община Пловдив ще си запази собствеността върху околните имоти, макар че към тях имало множество инвестиционни намерения.

"Тези парцели са едни от най-апетитните, те са много комуникативни и атрактивни, всяка седмица имаме запитвания за тях, но политиката ни е те да останат общински", каза кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама