438 коли ще паркират до и под "Колодрума" в Пловдив, правят парк и спортни игрища

13:08, 18 авг 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 200 паркоместа на открития паркинг и още 238 в подземния вече разполага многофункционалната зала "Колодрума". Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев, който днес официално прие реализирания първия етап от проекта за открит паркинг. В съоръжението са вложени 2 млн. лева.

"Смятаме, че на този етап тези места ще бъдат напълно достатъчни в навечерието на официалната церемония по откриването на залата на 30 август", уточни Тотев. Паркингът ще може да се използва свободно от пловдивчани както за местодомуване, така и за почасово паркиране на автомобилите им по установените общински тарифи.

С изграждането на открития паркинг Община Пловдив започна облагородяването и социализирането на цялата зона около залата. "Плановете ни са догодина да разширим паркинга с още 100 места и да изградим спортна зона в територията, която свързва паркинга с ул. "Найчо Цанов", уточни Тотев.

Предвижда се изграждане на спортен комплекс с игрища за футбол, баксетбол, волейбол. В зоната на запад, където е зала "Академик", която е собственост на ПУ "Паисий Хилендарски", пък се планира изграждане на парк с детски площадки и специализирани спортни зони за малчугани.

"С ПУ сме партньори, макар че водихме дела за собствеността на "Академик", които университетът спечели. Вече говорихме с ректора проф. Козлуджов и заедно ще направим проект, така че бъдещият ремонт, планиран за "Академик", да кореспондира с благоустрояването на общинската територия", каза още кметът на Пловдив.

Като голям успех Тотев отчете и изграждането на две канализационни системи за паркинга, като към едната допълнително е "вързана" и зала "Колодрума". "Това е много важно заради високите подпочвени води и вече няма опасност от наводняване", уточни Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама