До четвъртък пускат движението по основните платна на площад "Руски паметник" (снимки)

12:54, 18 авг 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението по основните платна на площад „Руски паметник“ ще бъде пуснато през нощта на 19 срещу 20 август, като до края на утрешния ден ще приключи изграждането на пътните платна в двете посоки по бул. „Скобелев“, бул. „Тотлебен“ и бул. „Цар Борис III”, каза по време на инспекция там столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Режимът на движението ще бъде като на класическото кръстовище, подчерта Фандъкова. Там ще бъдат поставени специални знаци, които да напомнят на шофьорите, че има промяна при преминаването, за да се избегнат пътнотранспортни произшествия.

Цялостният ремонт на площад „Руски паметник“ ще бъде завършен до средата на месец септември. Фандъкова сподели, че „зелените“ релси са неин любим проект, но той не е лесен за изпълнение. Важно е как ще се поддържа зелената площ, каза още тя, като допълни, че има специално проектиране на отводняването, за да не се наводняват релсите. Такова озеленяване ще бъде направено по релсите до площад „Македония“.

„Освен че е естетично и красиво, това е и екологична настилка“, каза столичният кмет.

Ремонтните дейности по всички големи обекти вървят по график, като на места има леко изпреварване на сроковете за изпълнение. До края на месец август ще бъдат отворени за движение бул. „Черни връх“ и пробивът на бул. „Александър Малинов“ до Бизнес парка. Движението по основните платна на бул. „Цариградско шосе“ и на моста на бул. „Сливница“ ще бъде пуснато в началото на следващия месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама