Тръгват ремонтите на улици в Шумен с 1.2 млн. лв.

12:23, 18 авг 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на улици в Шумен и села от общината с 1.2 млн. лв. започва до дни, съобщи зам.-кметът Иван Йонков. Непрекъснато специалисти на пътностроителната фирма “Барс” и експерти от Общината правят обход на уличната мрежа в града и преценяват кои отсечки да бъдат включени в списъка за ремонт.

“Общината има правото във всеки момент да променя списъка с улиците за реновиране, като се ръководи от състоянието на пътните настилки. По наша преценка и предвид безопасното придвижване на гражданите може да се добавят нови отсечки”, коментира Иван Йонков.

Определените за ремонт улици са разделени на три категории. В първата за момента са включени 35 трасета, по които ще се изкърпят дупките, като за целта от местната хазна са предвидени до 100 хил. лв.

Вторият списък е с 15 улици и по решение на Общинския съвет за тяхното реновиране от общинската хазна ще се заделят до 900 хил. лв.

Третата категория са улици в 15 села на община Шумен, като с техните кметове са уточнени отсечките за ремонт. Средствата за обновяването са осигурени от процента, който вземат селата от продажбата на земи и общата стойност възлиза на малко над 187 хил. лв.

“Според мен от 35 отсечки от първата категория в най-лошо състояние са ул. “Калиакра”, “Строител”, “Индустриална”, подхода към училищата на Малкия “Преслав”, “Боримечка”, “Ильо войвода”, “Гостивар”. Района около ул. “Ален мак”, който бе разкопан заради полагане на тръби по ИСПА 2 също е предвиден за ремонт”, обясни Иван Йонков. Той добави, че там асфалтът по разкопаните отсечки ще бъде възстановен от фирмата-изпълнител, където това влиза в договора. Останалите улици в “Цветния квартал” Общината ще ремонтира със собствени средства, които ще се стреми да генерира като икономии от 900-те хил. лв., определени за ремонт на улиците от втория списък.

Ул. “Цвята Кънчева”, която бе прокопана цялата по ИСПА 2 ще бъде възстановена от фирмата-изпълнител. Отсечката, която се явява като продължение на “Цвята Кънчева” обаче никога не е била асфалтирана, там Общината има намерение да положи настилка от трошен камък, за да улесни придвижването на хората в района.

“С ограничения финансов ресурс, с който Общината разполага, се стремим да направим Шумен нормално проходим. Въпреки че потребностите са изключително големи, а причина за това са и прокопаванията по втория етап от водния цикъл на града”, обясни още зам.-кметът Иван Йонков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама