Мъж пострада при инцидент с газова бутилка в Сливо поле

12:07, 18 авг 15 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 сигнала за инциденти са постъпили в РДПБЗН – Русе през изтеклото денонощие. В един от случаите, заради техническа повреда в газова бутилка е пострадал мъж от Сливо поле, съобщават от Областната дирекция на МВР. Огнеборците са гасили сухи треви в близост до борова гора по пътя за с. Пиргово;

Сухи треви в местността "Буйна Яна" в Русе; пожар в сухи треви в Бяла, кв."Освобождение" в близост до нерегламентирано сметище на площ около 110 кв.м., заради запалени и оставени без надзор отпадъци.

На 17 август, за времето от 18:41 до 19:30 часа, екип от РСПБЗН – Сливо поле е изпратен на сигнал за горяща газова бутилка под навес в къща в Сливо поле. При пристигане на екипа се установява, че е има факелно изтичане от клапан на 14 кг. битова газова бутилка.

Факелното горене е изгасено и е извършено контролирано изпускане на газта. При запалването, собственикът – 47-годишен мъж изважда горящата бутилка на улицата, при което е получил изгаряне на лявата ръка и левия крак.

Той е отказал първоначално намесата на екип на Спешна помощ, а впоследствие е откаран от близки в ЦСМП- Сливо Поле и от там транспортиран до МБАЛ- Русе, съобщават още от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама