Осъдиха роми за силна музика и обида на полицаи

12:01, 18 авг 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На двама мъже от ромския квартал „Лозенец” е наложена глоба по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ). Старозагорският районен съд е признал за виновни Станимир Г. и Стефан С. в това, че на 14 август т. г. в 01.50 часа, в Стара Загора, в кв. „Лозенец” са извършили непристойна проява, изразяваща се в нарушаване спокойствието на граждани чрез силна музика, неизпълнение на полицейски разпореждания, влизане в конфликт и саморазправа с полицейските служителиq изразяващи се в бутане и обиждане. С това те са нарушили обществения ред и спокойствие на гражданите, поради което и на основание чл. 1 УБДХ са им наложени наказания - глоба. За Станимир тя е в размер на 200 лева, а за Стефан на 100 лева. 

Съдебното разследване е установило, че на 14 август около 01.50 часа е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в кв. „Лозенец”, на кръстовището на ул. „Ивайло” и ул. „Ком”. Дошлите на място полицаи установили група от лица, употребили алкохол, слушащи силна музика от озвучителни системи, които били изнесени на улицата. При поискване на документи за самоличност Станимир Г. и Стефан С. отказали да спрат музиката, започнали да бутат полицаите и да ги обиждат с думите: „Гледайте си работата, глупаци. Ти ли ще ми казваш бе, ченге”.

Полицаите поискали съдействие и използвали физическа сила, за да задържат нарушителите. При пристигане в полицията Стефан продължил с оскърбителното си отношение към полицаите с думите: „Расисти, глупаци, айде бе мъже, свалете си униформите да ви пребия”, „Гяури” и др. 

Глобата за Станимир е по-голяма, защото той е наказан преди месец пак за дребно хулиганство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама