Година затвор за варненец, пробвал да подкупи ченге

11:39, 18 авг 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
41-годишният Н. Стефанов ще лежи 1 година в затвора заради това, че пробва да подкупи полицай, съобщиха от Окръжния съд във Варна.

Съдебното заседание  е минало при съкратено съдебно следствие по искане на защитата. 41-годишният мъж, който  е с богато съдебно минало и няколко ефективни присъди, предимно за измами, се е признал за виновен и по двете обвинения – за предлагане на подкуп на длъжностно лице и за шофиране след употреба на алкохол.

На 2 август след 2 часа той влязъл с автомобила си от ул. „Кракра“ в насрещното движение на ул. „Г. Бенковски“ във Варна и бил спрян от автопатрул. За да предотврати административно-наказателно производство спрямо него за извършени нарушения по Закона за движението по пътищата, подсъдимият предложил 100 лева подкуп на двама униформени от сектор „Охранителна полиция“ при Първо РПУ. Парите били категорично отказани. Полицаите повикали на място колегите си от „Пътна полиция“, които извършили проверка на Атанасов за употреба на алкохол. Техническото средство „Дрегер" отчело съдържание на алкохол в кръвта 1,32 промила. Атанасов бил придружен до МБАЛ „Св. Анна" АД, гр. Варна, но той отказал да даде кръвна проба. Органите на „Пътна полиция“ му съставили два акта за установените административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Присъдата по обвинението за подкуп на длъжностно лице е 1 година и половина лишаване от свобода, намалена с 1/3 заради съкратеното съдебно производство, и глоба от 500 лева.

Наказанието за шофиране след употреба на алкохол с концентрация от 1,32 промила е 9 месеца затвор, намалено на 6, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Общото наказание от двете присъди, което постанови Варненският окръжен съд, е 1 година лишаване от свобода при първоначално строг режим, 500 лева глоба и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 2 години.

Присъдата на ВОС може да се обжалва в 15-дневен срок, а до тогава съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, с която измени досегашната „подписка”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама