В 38 села в община Омуртаг ще гласуват пряко за кмет

11:09, 18 авг 15 / Политика 25 886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Омуртаг селата които ще си избират кмет на предстоящите местни избори са 38, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Кметствата са определени със заповед на кмета на общината Неждет Шабан. Заповедта е в изпълнение на решение на Централната избирателна комисия, според което населените места, които към обнародването на указа на президента на Република България за насрочване на избори за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г., имат население над 100 души с постоянен адрес , придобиват статут на кметство.

Община Омуртаг се състои от 41 населени места, заедно с град Омуртаг. Само две са селата, в които населението е под 100 човека. Това са селата Тъпчилещово и Царевци, в които няма да се избира кмет. Те ще имат кметски наместници.

Най-голямото село в общината е Камбурово, където населението по постоянен адрес наброява близо 1500 души. Други населени места с жители над 1000 човека са Беломорци, Врани кон, Обител, Плъстина, Церовище.

На местните избори през 2011 година със статут на кметства бяха 26 от селата в община Омуртаг. Останалите 14 бяха с кметски наместници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама