Общо петима са кандидатите за директори на музея и библиотеката в Шумен

10:38, 18 авг 15 / Култура 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо петима са кандидатите за директори на градския исторически музей в Шумен и Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров”. Това обявиха от пресцентъра на Общината.

Двама са кандидатите за шефското място в музея, а трима са мераклиите да оглавят ръководството на градската библиотека.

Предстои кметът на Шумен Красимир Костов да издаде заповед за назначаване на комисия по избора, която първо ще разгледа документите на кандидатите и ще определи участниците във втория етап на конкурса за ръководните постове на двата културни института.

По регламент изискванията за поста директор на Регионалния исторически музей са висше образование в професионално направление „История и археология”, степен магистър, професионален опит 5 години в направление „История и археология”.

Те трябва да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност. Предимства ще имат кандидати с присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, работа по проекти и програми, чуждоезикова подготовка.

Конкурсът ще се проведе чрез защита на концепция за дейността и развитието на РИМ-Шумен за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях и събеседване.

За директор на библиотеката кандидатите трябва да имат висше образование и образователно-квалификационна степен „магистър” в професионално направление „Обществени комуникации и информационни науки”, както и 5 години професионален опит в библиотека. В полза на кандидата ще бъдат допълнителната квалификация, работа по програми и проекти, чуждоезикова подготовка.

Конкурсът ще се проведе чрез защита на концепция за дейността и развитието на Регионалната библиотека в Шумен  за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях и събеседване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама