Купчини боклуци грозят крайбрежната алея в Слънчев бряг (снимки)

08:01, 18 авг 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Купища отпадъци заливат крайбрежната алея в Слънчев бряг и дразнят сетивата на многобройните туристи, изпълнили курортния ни комплекс в разгара на лятото. За това сигнализираха възмутени читатели на Topnovini.bg.

Наша проверка на място в следобедните часове на деня установи, че жалбите действително имат основания. В часовия отрязък между 16,00 и 17,00 часа кошчетата, разположени на иначе спретнатата алея, буквално преливат от отпадъци, а около тях са изпопадали пластмасови шишета, чаши, опаковки от сладолед, празни кенове от бира и всякакви други боклуци, каквито могат да се открият в един курортен град посред лятото. Не липсват и струпани картонени кашони и издути торби, очевидно оставени от търговците от близките заведения. В допълнение до някои от кошовете спокойно са се разположили и просещи ромки с пеленачета в ръце.

Всичкото това става само на метър-два от магазинчета за храна и до местата, където човек би трябвало да поседне и да похапне с удоволствие.

„Като гледам тази мизерия, и всичко ми се отщява. Направи ми се повдига“, коментира нашенец, току-що закупил дюнер от местно павилионче. Чужд турист, очевидно възпитан, пък прави няколко неуспешни опита да намери пролука в преливащ кош, за да изхвърли пластмасова тарелка от храна. Накрая той успява някак си да я набута и с погнуса се отдалечава от вонящата грамада.

И още нещо буди недоумение у човек, когато се разхожда в Слънчев бряг – абсолютната липса на чешмички с вода, с които да се поразхлади в жегата. Такива няма дори на централната алея в курортния комплекс, включително и в района около и пред административната сграда на акционерното дружество, управляващо може би най-популярния български черноморски курорт по света. Според някои това е направено умишлено в името на печалбарството – защо туристите да пият безплатно вода, като могат да си я купуват бутилирана от многобройните търговски обекти.

(Само за информация – пластмасова бутилка с минерална вода от 0,5 литра струва по 1 лев на крайбрежната алея, по 80 ст. в павилионите, намиращи се отвъд първата редица хотели до плажа, а на около 200 и повече метра от морето цената вече пада до 70 ст., на някои по-скрити магазинчета в посока зад автогарата може да се намерят и за по 60 ст.)

От Topnovini.bg опитахме да потърсим за коментар по темата изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров, но той не отговори на неколкократните ни обаждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама