Строежът на депото за твърди отпадъци в Бучино започва в края на годината

07:55, 18 авг 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строежът на депото за твърди битови отпадъци на община Благоевград, което се намира край село Бучино започва в края на тази година. Това стана ясно след среща между кмета на общината Атанас Камбитов, министъра на околната среда Ивелина Василева и управниците на четирите общини, които ще ползват съоражението.

До 11 септември ще бъдат подготвена цялата необходима документация. Месец по-късно процедурата трябва да бъде одобрена от ПУДООС. За първия етап са необходими 11 милиона лева. Той включва  изграждане на първа клетка на депото, инсталация за предварително сепариране на отпадъците, съоръжение за компостиране на зелени отпадъци, както и цялата им съпътстваща инфраструктура. Вторият етап включва строежа на 2-ата клетка и рекултивацията на съществуващото сметище.

Новото съоръжение  ще преработва  отпадъците на пет общини- Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево и по този начин ще се гарантира, че всички постъпващи в него отпадъци ще могат да бъдат третирани по безопасен за околната среда начин. 

Депото трябва да бъде готово до юни 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама