Фестивалът FUNCITY събира за пети път младите във Варна

07:40, 18 авг 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският фестивал FUNCITY ще събере за пореден път младежи от цялата страна от 27 до 30 август. За петия си рожден ден организаторите са подготвили серия от новости в програмата на фестивала, с които да закрият подобаващо лятото.

За целта ще бъдат обособени четири различни сцени в различни точки на Морска градина и центъра на града. Две от сцените са насочени към феновете на музиката. Главната сцена ще бъде до Обсерваторията под входа на Морската градина, като всяка вечер ще посреща както изпълнители, които нямат голям сценичен опит, така и такива, които са имена сред младите хора и привличат вниманието им. Малката сцена "Раковина" ще е домакин на алтернативни стилове и групи от Варна и страната, както и на музикалните работилници на ROCKSCHOOL, които ще направят сектор "Музика" по-интерактивен и включващ младата публика.

Порасналият сектор "Визуални и изпълнителски изкуства" тази година ще разполага със собствена сцена на територията на Градската художествена галерия "Борис Георгиев”. В колекцията от събития в сектора влизат изложби за съвременно изкуство, новаторски театрални и танцови пърформанси, традиционни театрални спектакли, скандинавско кино, уъркшопи за танц, литература и театър, ораторско-дебатьорски пърформанси, улично изкуство и демонстрации. Музиката на живо в прекрасния вътрешен двор на Градската галерия ще е по-различна и тематично свързана с останалите събития.

Сектор "Танци" е другият сектор, който в рамките на FUNCITY 2015 ще има специално обособено пространство и сцена. Тя ще бъде позиционирана на Слънчевата алея под Пантеона. Още от първия ден на фестивала всички фенове на танците ще могат да се включат в разнообразни танцови работилници и уроци, които помагат за присъствието на танцьорите пред публика, като дихателни и презентационни умения, сценично присъствие.

От 28-ми август, петък, всяка вечер танцовата програма на фестивала ще завършва с амбициозни битки между най-добрите от Варна, страната и не само. Ще може да се насладите на танцови стилове като хипхоп, брейк, кръмп, попинг, зумба, регетон, спортни танци, салса, кизомба, суинг, топрок...

Ново в тазгодишната танцова програма са танцьорите в кутия от Rio Crew, които ще може да наблюдавате на Кривото дърво, Зоологическата градина и Слънчевата алея през първата вечер на фестивала.

Секторите "Спорт", "Работилници", "Инициативи" и кампании остават на традиционното вече за тях място – пространството между Морското казино и сцена "Раковина". Всеки ден на това пространство сръчните в ръцете или краката ще могат да развият на максимум потенциала си – от работилници за свещи, гипс, вълна, прежда, значки, хартия, траш арт и графити, през настолни игри до скимбординг, хек, спортно катерене, слаклайн, капоейра, скейт, киокушин, джага, кънки и какво ли не. За по-сериозните ще има обучителни инициативи и кампании, демонстрации по първа помощ, логически игри и информационни материали.

Не на последно място остава и сектор "Предприемачество", който ще даде възможност на младежите с бизнес идеи и ориентация да направят първи стъпки в тази насока – как да се учим да учим, умения за завладяващо презентиране, основи на НЛП, основи на бизнес моделирането, интернет маркетинг проучване, създаване на собствен продукт и  основи на маркетинг автоматизирането. Всичко това влиза в интензивна седемдневна програма, която ще се проведе на територията на Националната астрономическа обсерватория "Николай Коперник” в Морската градина и стартира още от 24 август.

Наситената програма на фестивала е събрана официално в рамките на 4 дни, но тази година има серия от подгряващи събития, които да повдигнат фестивалния дух на младите още преди началото на FUNCITY. Сред тях са Танцов театър "Фрагменти: Гравитация" на АТОМ Театър - София на 20 август от 20.30 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев", мобилна работилница за преобразяване и грижа за градската среда чрез изкуство Destructive Creation – София, спортно парти и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама