Подменят над 3 хиляди електромера в Търговище

07:29, 18 авг 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Eлектромерите на над 3000 домакинства в Търговище се подменят с нови съвременни уреди, информираха от ЕНЕРГО-ПРО. Компанията уточни, че дейността е в  изпълнение на приоритетни проекти по ремонтната програма за тази година, с които се подобрява качеството и измерването на доставяната електрическа енергия.

Подмяната започна в началото на летния сезон и се изпълнява успоредно с останалите дейности на техническите екипи - поддръжка на съоръженията от електрическата мрежа, присъединяване на нови клиенти, работа по заявления и други.

Освен регулярните инспекции и профилактики, които екипите на електроразпределителната компания провеждат периодично, на много места, където има висока дървесна растителност, се налага почистване на сервитутната зона на въздушните проводници от прораснали клони и дървета. Със своята близост до въздушните линии клоните създаваха предпоставки за аварии и смущения в електрозахранването, както и за възникване на пожари.

След съгласуване с Община Търговище, екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи изрязаха клони и дървета, намиращи се в непосредствена близост до проводниците по дължината на двадесет киловолтовия електропровод, по който се доставя електричество на вилните зони, намиращи се в близост до Търговище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама