Изграждат поливна система в парк „Бузлуджа”

07:29, 18 авг 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва реконструкция на алейната мрежа и изграждане на поливна система в  парк „Бузлуджа” във Велико Търново.  Разширението на част от съществуващата алейна мрежа е с цел преминаване на механизация и по – лесно обслужване на парка, съобщиха от Дирекция „Общинско развитие” в кметската администрация. 

Останалата част от алейната мрежа е обект на основен ремонт, подмяна на съществуващите плочи с настилка от вибропресовани бетонни павета и довършване на алейната мрежа с цел осигуряване достъп от околните улици.

Ще се изгради поливна система, която ще обхване 23 090 кв. м от зелените площи, които ще се напояват със системи за стационарно дъждуване. Очакваните  резултати са  подобряване на парковата среда, озеленени площи, детски площадки в това число рехабилитирана алейна мрежа (3 929 кв.м), модерна поливна система. Срокът  за изпълнение 2,3 месеца. 

Изпълнението на дейностите е във връзка с проекта „Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица  на културния туризъм” от 20.05.2013 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама