Спря токът на фолклорния фестивал, Морската градина потъна в мрак

21:16, 17 авг 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалното откриване на Международния фолклорен фестивал се състоя на тъмно поради спиране на електричеството, предаде репортер на Topnovini.bg. Изпълненият с хора Летен театър, където от 20,30 часа трябваше да започнат танците на съставите от 11-те държави – участници в събитието, е потънал в мрак. Публиката недоволства, някои от хората след около 15 минути напразно чакане да се оправят нещата са започнали да губят търпение и да напускат арената на събитието.

От сцената се носи музика, дело на състав с акустични инструменти. Един от организаторите е призовал за търпение и е обещал, че се работи по отстраняване на проблема.

Все пак макар и в тъмнина откриването се е състояло, като съставите са излезли на сцената и са опънали флага на фестивала. Това е станало под светлината на таблети, смартфони, фенерчета и всякакви други подръчни средства, с които е била „въоръжена“ публиката.

Електричество няма не само на територията на Летния театър, а и в цялата Морска градина. В мрака се виждат само фарове на автомобили и отблясъци от стопове на велосипеди.

От Община Бургас са се оправдали, че токът бил спрял в половината град и са обещали, че електричеството ще бъде възстановено във възможно най-кратък срок.

Около 21,20 минути токът най-сетне е бил възстановен. Зам.-кметът Красимир Стойчев е наградил ансамбъл "Атанас Манчев" и е казал, че на фолклора ток не му трябва, т.е. че може да се танцува и пее и на тъмно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама