Маратон по планинско колоездене “Шуменско плато” организира велоклуб “Илчов баир”

17:57, 17 авг 15 / Спорт 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велоклуб “Илчов баир” ще организира най-голямото колоездачно събитие в северна България за 2015 година. Шуменският клуб е домакин на маратон по планинско колоездене “Шуменско плато” 2015.

За майсторите е предвидена 60-километрова дистанция, а за начинаещите и по-малко подготвените – 20-километрово трасе.

Стартът на Маратона и малкия маратон ще бъде даден в 8:15 часа на 23 август, неделя. Участниците ще стартират пред вратите на Шуменската крепост.

Състезателите на големия маратон ще преминат близо 60 километра по пресечен терен на Шуменското плато и около селата Лозево, Новосел, Кочово и Троица.

Участниците в по-кратката дисциплина ще изминат 20 километра преди да финишират до Шуменска крепост.

Състезателите ще преминат през различни забележителности на Шуменското плато, а публиката може да наблюдава състезателите на Шуменска крепост, до пещерата Русалка, на Момина скала, заслон Теменуга, в близост до Хан Крумски скален манастир, до Сухата пещера, близо до феномен Окото, хижа Букаците и др.

Целта на организаторите е да представят условията за колоездене на Шуменско плато пред шуменци, гостите на града от цяла България, както и чужбина. Предвидени са музика, подкрепителни пунктове с храна и вода, много награди и медали за най-бързите, подаръци за всички участници и добре подготвено трасе за колоездене в дисциплината крос кънтри маратон.

В състезанието могат да участват всички хора с планински велосипед, над 14 години, но задължително условие е носенето на каска. Регистрацията за маратона става на сайта на клуба www.ilchovbair.com.

Организаторите не забравят и безопасността на колоездачи и публика. От велоклуб “Илчов баир” призовават гражданите и публиката да бъдат внимателни при преминаване по трасето, което ще бъде временно маркирано за събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама