Насрочиха консултации за съставяне на Общински избирателни комисии във Върбица и Велики Преслав

16:42, 17 авг 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете на община Върбица и Велики Преслав Мередин Байрям и Александър Горчев насрочиха дати за консултации между политическите сили за съставяне на Общински избирателни комисии за предстоящите през октомври местни избори.

Кметът на община Върбица Мередин Байрям свиква консултациите за съставяне на ОИК на 24 август. Поканата до осемте парламентарно представени политически сили е публикувана и на сайта на общината.

Консултациите ще започнат от 14,00 часа в кабинета на кмета на община Върбица.

Общинската избирателна комисия във Върбица се състои от 11 члена. В община Върбица кметове ще се избират в 16 населени места.

Кметът на Велики Преслав Александър Горчев кани политическите сили на консултации за състава на ОИК на 25 август от 10,00 часа в зала № 406 в сградата на Община Велики Преслав.

На предходните местни избори ОИК във Велики Преслав се е състояла от 17 члена. В общината кметове ще се избират в 11 населени места.

В поканите до политическите сили, публикувани на сайтовете на общините Върбица и Велики Преслав, е посочено, че за ползотворното протичане на консултациите е необходимо политическите партии да представят писмено своите предложения за състав на ОИК като посочат данни за предложените от тях членове на комисията и каква длъжност ще заемат в нея. Освен предложените титуляри трябва да се даде и списък в резервни членове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама