Обвиненият за убийството в Поморие плаче в съда: Пуснете ме, за да си гледам децата

15:07, 17 авг 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Искам по-лека мярка, за да си гледам двете деца, които в момента не знам къде се намират” – това казал през сълзи в съда задържаният за убийството на 45-годишния Лъчезар Иванов в Поморие Стоян Кусев.

Кървавата драма се разигра в четвъртък вечерта. Двамата мъже са пили заедно в местно квартално заведение, разположено на кръстовището на улиците „Манастирска” и „Панайот Волов”. След скандал Стоян Кусев наръгал приятеля си с нож, който починал на път за болница.

Днес в Бургаския окръжен съд бе разгледана мярката му за неотклонение. По искане на обвиняемия журналисти в залата не бяха допуснати. По-късно стана ясно, че Стоян Кусев не спрял да плаче пред съдия Георги Пепеляшев. Той помолил магистратите за по-лека мярка, за да си гледа децата. Разказал, че в момента на задържането му те били при племенницата му, а сега не знаел къде са. Категорично заявил, че няма да се укрие, не е имал такива намерения досег и ако е било така, полицията нямало да го хванеа. Съдът обаче реши да го остави зад решетките.

Според защитника му Благой Потеров най-вероятно убийството е извършено под влиянието на силен афект. Адвокатът е категоричен, че едно пробождане не е умишлено убийство.

Стоян Кусев е бил осъждан на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода за изнасилване, като през юни 2010 година е изтърпял наказанието си, стана ясно по думите на държавния обвинител Красимира Кателиева. Това е основание да му се иска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, каза още тя.

За извършеното престъпление Кусев може да получи присъда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Той има право да обжалва решението на Окръжния съд в тридневен срок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама