Жена, присвоила близо 120 000 лева, получи условна присъда

14:47, 17 авг 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена, присвоила 119 136,36 лева, беше осъдена условно, след като сключи споразумение с прокуратурата. Сред причините за условното осъждане е чистото й съдебно минало и възстановяването на сумата.

Тя пък била открадната не наведнъж, а на цели 119 пъти, в периода между 1 януари 2007 г. и 31 декември 2012 г. Извършителката работела в кметството на село Горно Абланово и в Основно училище „Христо Ботев“ в населеното място, чиято собственост били парите. Като такива те представлявали част от бюджета на община Борово.

Те й били връчвани, за да ги пази, но вместо това подсъдимата ги вземала за себе си и харчела за свои нужди. Когато й се наложило да ги връща, не можала да го направи наведнъж, а се наложило на два пъти да внася различни големи суми. Първата била 20 914,15 лв., а втората – 98 222,21 лв.

В споразумението, което жената сключила с държавното обвинение, било договорено и наказанието й – 3 години условно, с 5 изпитателен срок, както и забрана да заема материално отговорна длъжност и да упражжнява професия или дейност, свързани с материална отчетност, за срок от 5 години.

Възпитателната работа с нея през условния срок е възложена на районния инспектор от Второ РУ на МВР-Русе.

Извършителката обаче ще трябва да покрие и разноските по делото, които не са никак малко - 4 398,68 лв. които обвиняемата следва да плати по сметка на Окръжна прокуратура-Русе.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама