"Обесиха" законите, нарушени при строителството на зоокъта в Пловдив (видео)

14:46, 17 авг 15 / Любопитно 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани извършиха тази сутрин ритуално "обесване" на законите, които не се спазват от Община Пловдив и Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Пловдив, която досега упорито мълча на сигналите за незаконен строеж и сеч на територията на старата зоологическа градина, съобщиха природозащитници от Пловдив.

Пред входа на строителната инспекция бе издигната картонена арка с параграфите на редица закони, които са нарушени при строежа, промяната на устройството на територията и сечта на дървета, която продължава да се извършва.

"Служителите бяха принудени да минат през законите или да ги стъпчат, повечето избраха да ги заобиколят", казват екоактивистите.

Събралите се граждани обявиха срок на служителите до час да обявят резултат от проверката по 5-те сигнала от началото на юли. До края на акцията никой не се отзова на исканията. 

След  10.30 ч. двамата директори на регионален отдел Пловдив и РДНСК Южен Централен район пристигнаха заедно и заявиха, че проверката на сигнала е приключила, но няма да кажат резултата.

След половинчасов напрегнат разговор в коридора казаха, че началника на РДНСК ЮЦР ще се произнесе до няколко часа.

"Очакваме с нетърпение резултата от проверката, остава ни битката срещу преотреждането на стотици декари паркова площ в парк "Отдих и Култура" в зона, позволяваща до 80% застрояване", заявиха природозащитници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама