Започват консултациите за състава на Общинската избирателна комисия в Попово

14:17, 17 авг 15 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Попово днес започват консултациите за назначаване на Общинската избирателна комисия за местните избори през октомври. Кметът Людмил Веселинов изпрати покана до местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции, и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Представителите на ГЕРБ, Коалиция „БСП лява България”,Д П С, Реформаторския блок, патриотичния фронт, България без цензура, Атака и АБВ  ще се срещнат днес от 17 часа в зала 205 на Общината.

Съгласно Изборния кодекс всяка от политическите формации трябва да представи писмено предложение за състав на общинската избирателна комисия, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага. Освен предложените титуляри трябва да се даде и списък в резервни членове. Необходими са още копие от удостоверението за актуално правно състояние на партията към датата на насрочване на изборите или от решението за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията.

На предстоящите местни избори в община Попово свои кметове ще избират 24 села. През 2011 при предишния местен вот селата, които гласуваха за свои управници бяха 16.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама