Мъж пострада при побой, други двама отиват на съд за хулиганство

14:10, 17 авг 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
38-годишен мъж е със счупена дясна ръка след побой, оплакал се е самият той в Областната дирекция на МВР във Велико Търново, съобщиха от там. Пострадалият разказал, че около 00.30 часа на 14 август, петък, посетил бар в село Къпиново, където възникнал скандал между посетителите, който прерастнал в побой. Заради инцидента е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне на средна телесна повреда.

На 12 август, сряда, в РУ Горна Оряховица срещу Х.Д. е образувано бързо производство заради извършено хулиганство. 20-годишният младеж отправил ругатни и обиди спрямо полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения.

Друг мъж от същия град ще бъде съден по подобно обвинение. Горнооряховският райнен съд е преценил, че са налице достатъчно данни за извършено хулиганство от 37 годишен гражданин на Горна Оряховица. Вече му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулигантсто (УБДХ).

Това е станало, тъй като около 22.10 ч. на 11 август мъжът с инициали Й.В. отправил обиди и закани за физическа саморазправа спрямо двама полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. На следващия ден – 12 август, Районният съд в Горна Орьховица е изпратил материалите в прокуратурата с оглед наличие на данни за извършено едро хулигантство, което се преследва от Наказателния кодекс.

При специализирани полицейски операции по метода „Широкообхватен контрол” на 14 и 15 август, петък и събота, на територията на пет общини са проверени общо 106 МПС и 114 човека, от които 24 с криминални регистрации. Служители на полицейските управления на Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш и Стражица са съставили 10 акта за установени административни нарушения, наложени са 8 глоби с фиш. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама