Пета Градска болница в София се сдоби с 8 нови апарата за хемодиализа

13:54, 17 авг 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната 5-а Градска болница се сдоби с 8 апарата за хемодиализа на стойност 320 хил. лева. Апаратурата бе закупена от общината, след като Столичният общински съвет гласува бюджет в размер на 340 хил. лева, но по по време на търговете са постигнати по-ниски цени.

Новината съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов по време на представянето на осемте апарата, съобщиха от общината. Той уточни, че средствата идват от реализирани икономии в Столичния общински приватизационен фонд.

5-а градска болница ще бъде първата, която ще дигитализира изцяло своя рентгенов процес. Това ще улесни работата на лекарите, а пациентите ще бъдат преглеждани още по-бързо.

Барбалов каза още, че за последните 8-9 месеца Столичната община е дала за болницата над 400 хил. лв. Парите са отишли за подобряване на материалната база.

Думите му бяха потвърдени от началника на отделението по хемодиализа в Пета градска болница д-р Рангел Рангелов. Той уточни, че цялата апаратура на отделението е изцяло обновена. Поставена е и уникална система за пестене на вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама