Свищовлийка крие наркотици в сутиена си, в Павликени иззеха безакцизен тютюн

13:52, 17 авг 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нестандартно решение за укриване на наркотици взела млада жителка на Свищов – тя прибрала две капсули амфетамини с тегло около един грам в сутиена си, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Въпреки това обаче тя била заловена от полицията, а незаконната й стока иззета.

Това се случило на 14 август, петък, на паркинга на парк „Руски гробища”, където в лек автомобил е открита 22-годишната наркопритежателка Ж.М.

На същата дата около 14.00 ч. в жилището на Р.Д. на 37 години, също от Свищов, е намерено растение от рода на конопа с височина около 60 см., с тегло на листната маса около 4 грама. Саксията и растението са предадени доброволно.

Срещу двамата извършители в РУ В. Търново и РУ Свищов са образувани бързи производства, съответно за държане и отглеждане на наркотични вещества.

Над килограм тютюн без акциз пък иззеха служители на РУ Павликени от дом в село Михалци. Отново на 14 август при проверка в жилището на Р.А. на 66 години са намерени 1 кг. и 250 гр. насипен тютюн за пушене без акцизен бандерол. По случая е заведена преписка, която е подготвена за доклад пред Районната прокуратура в Павликени с мнение за налагане на административна санкция.

31-годишен жител на Златарица пък е привлечен като обвиянем за непозволена сеч на 4 куб. метра дървен материал. Той е заловен на 30 март 2015 г. в землището на градчето, в местността Кантона. Мъжът и инициали Р.А. отсякъл с редовно писмено позволително, но извън указаното количество, общо 14 дървета на стойност 151,20 лева. Наложена му е мярка за неотклонение „Подписка”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама