Заловиха крадец на местопрестъпление, други трима са разкрити от полицията

13:29, 17 авг 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминално проявен от Свищов отново е в ареста, след като е спипан на местопрестъплението, докато извършва домова кражба, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Велико Търново. Престъпникът не се посвенил навръх големия християнски празник Успение Богородично да нахлуе в чужд имот.

Шумът, който вдигнал при разбиването на вратата обаче бил чут от съседка, която се обадила в полицията. Пристигналият на място автопатрул установил, че крадецът прибира захранващи кабели и електрически проводници. Освен това той се оказал стар познайник на органите на реда – неколкократно осъжданият за кражби К.Н. на 31 години от Свищов.

Извършителят е задържан в РУ Свищов за срок от 24 часа, срещу него е образувано бързо производство за извършената взломна кражба.

Освен този крадец, полицията е разкрила двама непълнолетни, които вече успели да се „проявят“ с няколко престъпления. В нощта на 4 август те задигнали мобилен телефон от "Опел Корса", паркиран в село Пушево, а седмица по-късно гражданин съобщил за взломени, също в тъмната част на денонощието, задно ляво стъкло и задна чистачка на "Рено Клио" в същото село, от което лисвали документи, два сгъваеми ножа и лични вещи.

Служителите на полицейския участък в село Балван бързо разкрили извършителите – 16 годишния Е.А. от плевенското село Тотлебен и В.П. на 13 години от град Дългопол, област Варна. И двете момчета са настанени във Въвпитателно училище интернат (ВУИ) в село Керека. Извършителите признали за извършените кражби, част от вещите са установени.

Материалите по преписките са докладвани на прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство срещу непълнолетните крадци.

Друг престъпник, посягащ на чужда собственост, предстои да отговаря пред закона, тъй като е заловен след поредния му набег. На 14 август, петък, посред бял ден - между 10.00 и 13.00 часа от къща в горнооряховското село Мерданя, той задигнал газов котлон и газова горелка. На същата дата присвоил и три строителни платна от поляна в същото населено място.

И този извършител бил бързо установен – П.С. на 51 години, криминално проявен, жител на същото село, който признал за извършените престъпления. Вещите, предмет на посегателството, са установени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама