Започва укрепването на свлачището към кв. “Дивдядово”

13:22, 17 авг 15 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен започва аварийно-укрепителни дейности на свлачището по пътя за кв. “Дивдядово”. Това съобщи за Topnovini.bg зам.-кметът Иван Йонков.

Разрешението за дейностите е разписано на 13 август от главния архитект Снежана Андреева.

Днес фирмата изпълнител Консорциум “Хидро Алианс”-Варна започна подготвителните дейности за изграждане на обекта. В момента се разчиства площадката, на която ще се отлеят железобетонни колони върху, които след това ще се монтират железобетонни греди, за да се премости пътя. Строителните дейности ще продължат до 18 ноември.

По време на строителството няма да се затваря за движение сегашната аварийна лента. Евентуално може да се удължи само режимът на светофара. Изпълнителят ще започне строителството с изграждане на източното платно за движение. След завършването му по него ще се прехвърли движението на моторни превозни средства и ще започне изграждането на западното платно към ската.

Зам.-кметът Иван Йонков и допълни, че са в очакване на разрешителното от Министерството на регионалното развитие за стартиране на цялостния проект за укрепване на свлачището по пътя за кв. “Дивдядово”.

Topnovini.bg припомня, че за укрепване на свлачището по панорамния път към кв. „Дивдядово” държавата отпусна 3 750 000 лв. Миналото лято общината обяви поръчката, която бе спряна от КЗК след обжалване от „Автомагистрали – Черно море”. След това кметството пусна втора поръчка, която  Хидро Алианс” – Варна спечели. Договорът с фирмата беше подписан в края на месец ноември миналата година и бе на стойност малко над 3 млн. лв. без ДДС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама