Ромите, които играха кючек пред Община Варна, са се напили на Топлата вода

13:04, 17 авг 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петимата роми, които затапиха движението пред Община Варна и играха кючек в празничната нощ на 15 срещу 16 август, са се напили на Топлата вода на крайбрежната алея, като за целта са си носили алкохол от родния си град Белослав. Това съобщиха за Topnovini.bg източници от прокуратура в морската столица. На този етап по случая с грубото нарушаване на обществения ред е образувана преписка в І РУП. 

От държавното обвинение са дали указания на разследващия полицай да изземе записите от камерите в района на Община Варна, както и по протежението на булеварда. Установяват се и собствениците на автомобилите, които са били блъскани и ритани от пияните цигани.

Все още резултатите от кръвните им проби не са излезли, но от І РУП твърдят, че са установили кой е бил зад волана на колата и че въпросното лице не е употребило алкохол. Петимата мъже, които са на възраст между 24 и 41 години, са криминално проявени и осъждани, съобщиха от МВР. 

На този етап разследващите не са установили чия собственост е опелът с шуменска регистрация, с който са се придвижвали петимата роми. Възможно е колата да е била открадната, защото няма вид на "циганска". 

Едва след изясняването на тези данни ще се прецени дали и колко от ромите ще бъдат подведени под наказателна отговорност за едро хулиганство и колко от тях ще се разминат само с административни санкции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама