Задържаха още един телефонен измамник в Пловдив

12:31, 17 авг 15 / Любопитно 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив задържа още един телефонен измамник, съобщиха от Прокуратурата.

Районната прокуратура образува досъдебно производство срещу Александър Н., на 29 г. от Пловдив, на когото е повдигнато обвинение за помагачество при умишлено въвеждане в заблуждение с цел имотна облага – престъпление по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 14 август 2015 г., благодарение на бързата реакция и активни действия на служители от отдел "Криминална полиция" във Второ Районно полицейско управление към ОД на МВР – Пловдив, на място е задържан Александър Н., който отишъл на адрес в Пловдив, за да получи пари от 81-годишна жена.

Малко по-рано на домашния телефон на пенсионерката се обадило неустановено лице, представило се за лекар и поискало 970 лв. за лечение на дъщеря й, която спешно се нуждаела от операция заради счупен крак. До момента е установено, че Александър Н. е бил изпратен с цел да получи парите.

Разследването сочи още, че на 12 август 2015 г. обвиняемият е получил и 1500 лв. от 52-годишен мъж от Пловдив, на който също неустановено лице се обадило по домашния телефон, представило се за негов роднина и поискало като заем горепосочената сума. Александър Н. е оставил парите на непознато място извън гр. Пловдив.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия, работи се по активното установяване на съучастниците в измамите.  Александър Н. е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

Под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив, съвместно с ОД на МВР-Пловдив, продължава специализираната операция против извършителите на телефонни измами. За последната седмица са установени петима извършители.

Днес бе внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" за едно от задържаните лица.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама