30 дка гора изгоряха при пожар край Велики Преслав

11:31, 17 авг 15 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30 декара борова гора са изгорели край Велики Преслав, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигнал за пожара бил подаден около 14.50 часа вчера. На място били изпратени екипи на Пожарната във Велики Преслав и Шумен и хора от доброволно формирование.

След намесата им огънят е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в иглолистна гора с площ около 190 декара. За гасенето на пожара се използвани 7000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.

При друг пожар в село Звегор пък са изгорели 40 квадратни метра покривна конструкция, домашно имущество и 3 кубически метра дърва за огрев, информираха още от полицията. Огънят пламнал в събота следобед. Огнеборците потушили пламъците с 4 хил. литра вода, като не е допуснато разпространението на пожара в къща, намираща се наблизо.

Най-вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън - 82-годишна жена е оставила огън без надзор, като са се запалили сухи треви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама