Разнообразни събития ще радват плевенчани през започващата седмица

10:40, 17 авг 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разнообразни културни събития ще радват плевенчани през започващата седмица, сочи културната програма, разпространена от местната власт.

Първото е откриването на изложбата „Среща с миналото” и награждаването на участниците в инициативата „Лято в Плевен”: Фото ателие и редене на музейни пъзели в Регионалния исторически музей, които са днес от 18.00 часа, и двете в музея.

Всяка сряда през август пък, като настоящата – 19-о число на месеца, не прави изключение – ще има музикални вечери – концерти на млади плевенски таланти. Началния час е 19:00 ч. – Оркестрина в Градска градина.

Уроци по рисуване пък ще ибъдат давани на 19-и и 20-и август от 10:00 до 12:00 часа в Артцентъра.

За киноманите интерес ще представлява Фестивалът за филми от Източна Европа „See a Paris“. В неговите рамки ще има Дни на Балканското кино, които ще бъдат в лятното кино в парк Кайлъка, с начален час 21.00 часа. Посетителите ще могат да видят филмите „Белведере” от Босна и Херцеговина на 21 август, петък и „Как бях откраднат от германците” от Сърбия на 22 август, събота.

Същият ден ще бъде изнесен концерт за класическа китара от участници във второто изадние на Лятната китарна академия. Той е с начален час 11.00, вХГ Дарение "Колекция Светлин Русев".

На 23 август, неделя, предстоят неделни хора и концерт на северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“. Началният час е 19:00, а мястото - площад „Възраждане“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама