Кристалина Георгиева иска улесняване на фалитите

10:35, 17 авг 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В България фалитите трябва да се улеснят максимално. Това заяви еврокомисарят и заместник-председател на Европейската комисия Кристалина Георгиева в ефира на БНТ.

Според нея невъзможността на малките предприемачи да фалират и да започнат отначало е сериозен проблем, като даде за пример САЩ, където има специални възможности за фалирали предприемачи. Еврокомисарят отбеляза, че в България е срамно да се обяви банкрут, но това може да се промени със закон, като се сложи срок от години, в които фалирал предприемач да не може да се занимава с бизнес.

За следващите седем години в българската икономика трябва да влязат 32 млрд. лева, предоставени от европейския бюджет, който добавя 4% към Брутния вътрешен продукт, каза още Георгиева. Според нея трябва да има опростяване на процедурите за европрограмите.

България ще получи и 72 милиона евро от Европейския съюз за справяне с бежанския проблем, но тези пари не са достатъчни, уточни Георгиева. Тя не потвърди информацията, че общността се кани да върне в страната ни 5 600 бежанци, за които България е първата държава, в която влизат в Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама