Скрити пътни знаци изправят на нокти шуменските шофьори

10:27, 17 авг 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За нередност с пътни знаци, поставени около кръговото на Руски паметник в Шумен, сигнализираха читатели. Проверка на Topnovini.bg откри подобни проблеми и на други места в центъра на града.

Идвайки по улица „Плиска” не се забелязва знакът, който забранява паркирането и престоя в близост до пешеходната пътека на кръговото.

Малко по-нагоре по бул. „Славянски”, при площад „Кристал” също има пилон със знаци, скрити в короната на съседното дърво. И двата знака са важни – единият посочва, че има пешеходна пътека, а другият – че това е път с предимство.

Около Военния клуб и съда също излизат няколко объркващи решения за регулиране на движението. Първото е паркирането на автомобили до пешеходната пътека, което освен че стеснява платното, намалява и видимостта на водачите, които идват от ул. ”Съединение”. Тези, които отиват към ул. „Съединение” пък забелязват отчасти показващите се зад клоните знаци „Внимание. Изход”.

В по-малките улички околко центъра също се забелязват подобни „скрити” знаци.

На кръстовището на ул. „Цар Иван Алесандър” и ул. „Хан Омуртаг” знакът, който указва еднопосочно движение след него.

Има доста такива знаци, всеки ден се сблъскваме с тях, казват водачите на таксиметрови автомобили.

Те се оплакват, че все по-често се натъкват на странни комбинации от знаци покрай ремонтните работи по водния цикъл в града. „В квартал „Тракия” има знак, който забранява влизането в двете посоки, а под него има друг, който указва кой е с предимство”, обяснява единият от шофьорите.

Митко Митев коментира, че за щастие в града няма скрити знаци, които да са опасни. „Обикновено са такива, заради които могат да те глобят, но да стане по-сериозно произшествие няма как”, заяви шофьорът. Той има свое обяснение за някои от знаците, стоящи на незабележими места. „Слагани са когато кастриха дърветата. Тогава се виждаха, обаче мина време и дръветата пак направиха големи корони и ги скриха”, обяснява мъжът.

Колегите му на пиацата коментираха, че е нужно повече внимание, когато се поставят знаците, за да може да служат и по предназначение, а не само да фигурират като такива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама