Две сдружения на и за хора с увреждания от Русе са наградени от БАРОК

10:25, 17 авг 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с 12 август, обявен от ООН за Международен ден на младежта, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) организира под патронажа на Министерството на младежта и спорта Национална конференция за достъпа на младите хора до култура, съобщиха от пресцентъра на областната управа. За втори път бяха връчени годишните награди „ПроКултура“ за принос за разширяването на достъпа на младите хора до култура.

При обсъждането на номинациите са взети предвид инициативите и цялостната дейност на номинираните за период с начало 12 август 2014 година. Оценявани са начините, по които инициативата или цялостната дейност на номинирания допринасят за разширяване на достъпа на младите хора до култура и насърчават творческата им активност.

Взети са предвид постиганите конкретни резултати от значение за развитието и реализацията на младите хора с различен социален статус чрез култура и приноса за развитие на партньорства между творческия сектор и младите хора. Не на последно място са отчетени новаторството и вдъхновението, устойчивостта и въздействието на инициативата и дейността на номинирания.

В категорията „Гражданска организация“ наградата (кристален плакет „ПроКултура”) е присъдена на Сдружение „Смело сърце“ от Русе за организирания на ежегоден фестивал за хора с увреждания „Светът е за всички”.

Диплом „ПроКултура” за цялостен принос и ежегодното организиране на фестивал „Етноритми без граници” е присъден на Сдружение „Регионална достъпност” с ръководител Диана Николова.

И двата фестивала „Светът е за всички” и „Етноритми без граници” се организират и провеждат при широко партньорство между членовете на Областния съвет за социално включване, Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси, общинските администрации, регионалния център „Читалища”, РИО на МОН, студенти и доброволци от Русенския университет „Ангел Кънчев” и се радват на специалната подкрепа на Община Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама