Най-голямото българско „Лудогорско надиграване” няма да се проведе

09:36, 17 авг 15 / Култура 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямото българско „Лудогорско надиграване”, което трябваше да се проведе на 28 и 29 август в местността „Пчелина” край Разград, ще отпадне. Причината е създалата се конкуренция между производители на бира, съобщи председателят на сдружение „Лудогорие” Валентин Димов.

Генерален спонсор на събитието, както и на Национален фолклорен събор „Лудогорие” и мото събора „Лудогорски братя” в Разград е Болярка АД. Поради целогодишно работещи търговски обекти в местността, продаващи друга марка бира през съответните дни на събитията, се създава конкуренция между производителите. Ако за догодина общината не сложи някаква клауза в отдаването под наем на търговски обекти и не се намери решение, то следва събор „Лудогорие”, „Лудогорското надиграване” и мото съборът да бъдат лишени от средства за организиране на мероприятията, и има вероятност събитията да се преместят извън Разград, заяви Валентин Димов.

От сдружението вече са информирали записалите се в събитието над 40 състава и специалните гости сестри Диневи и оркестър „Роял бенд“.

Голямото българско „Лудогорско надиграване“ бе с награден фонд от 10 000 лева. Според организаторите целта на фестивала бе да се популяризира дейността на клубовете за народни танци от страната и да се събрат любители на българското хоро, които съхраняват фолклорното ни богатство. В рамките на събитието щяха да се проведат и състезания за „Най-атрактивна ръченица“, „Скачане с чували по двойки“, „Теглене на въже между съставите“, „Най-бързо цепене на дърва“ и „Най-дебела погача“. Награди щяха да получат и най-малкият и най-големят участник в „Лудогорско надиграване“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама