Яне Янев: Може да има разстрели в енергийната мафия

09:08, 17 авг 15 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Енергийната мафия е най-силната мафия в България, каза лидерът на Ред, законност и справедливост (РЗС) Яне Янев в ефира на БиТиВи.

„Смятам че българската енергийна мафия е силно притеснена и това, което се случва не е случаен процес”, сподели той относно бомбената заплаха над бившия народен представител Димитър Ламбовски. Според самият Ламбовски бомбата е заради далавери в енергетиката.

Според него трябва да се вземат превантивни мерки, защото може да се очакват и крайности в енергийния сектор и последиците в него.

 „За първи път от последните 25 години министърът на енергетиката Теменужка Петкова не е подвластна на енергийната мафия”, отбеляза той, като допълни, че този вид мафия е имунизиран да бъде защитаван и закрилян от всички власти.

Янев каза още, че енергийната мафия няма влияние върху това правителство, тъй като министър Петкова е външно тяло и си позволява да реже връзки в този сектор.

Енергийната мафия минава в нов етап на преразпределение, защото няма същите покровители в Русия и същото лоби във властта. В сектора има „много тежки размествания”, които могат да доведат до поръчкови публични разстрели, каза още Янев.

Според лидерът на РЗС е въпрос на воля, на желание и на смелост, за да се стигне до край, защото „енергийната мафия губи почва под краката си”. Тя е едно цяло с контрабандната мафия, коментира той, като смята, че българският съд и прокуратура трябва да се замислят сериозно.

"Няма мнозинство между ГЕРБ, ДПС и АБВ, то е само в главата на лидера на Реформаторския блок Радан Кънев, който е силно притеснен, защото конституционната и съдебната реформа не се случиха по начин, какъвто са искали от коалицията", каза Янев.

Относно парите, които президентът Георги Първанов е отпуснал на сина си за хотел „Стримон СПА” в Кюстендил, лидерът на РЗС отбеляза, че той е бил първият човек в държавата, който в качеството си на председател на Комисията за борба с корупцията е повдигал въпроса за доходите на Първанов и защо той не ги декларира.

Янев потвърди, че ще се кандидатира за кмет на Сандански, за да се „спре упадъкът” на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама