Община Тервел предоставя собственост за центъра на спешна медицинска помощ

08:08, 17 авг 15 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заседание на Общинския съвет в Тервел ще се проведе днес. За него общинската администрация е подготвила за разглеждане належащи въпроси, за които е необходимо да бъдат взети решения, необходими за работата на Общината, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева

Едно от важните решения, които трябва да бъдат взети е за проекта за филиала на центъра за спешна медицинска помощ в Тервел. За целта кметът на общината с докладна  до Общинския съвет предлага да се предостави в собственост на държавата първият етаж на новото крило на болницата, за да се изгради там модерен и добре оборудван филиал за спешна помощ в Тервел. Друго важно решение касае покупка от страна на общината на 646 кв. м частен имот, който се засяга от откоси, банкети и сервитут на пътя към претоварната станция в Тервел.

Други важни предложения се фокусират върху действия на общината за подпомагане на инвестиционния процес на двама представители на бизнеса - действаща ферма за 100 крави в землището на Тервел, която обособява свой стопански двор и предприятие за преработка на автомобилни гуми, което проектира довеждащ водопровод , преминаващ през общински полски път. Допуска се и изменение на ПУП на частен имот в с.Полк.Савово по искане на заинтересовано лице, което желае да си построи там жилище. Прави се промяна на капиталовите разходи като целта е да се извърши по-рационален подбор на участъците от общински пътища за ремонт.

Друго важно решение е това, което позволява кандидатстването на Община Тервел с проекти по първа покана за кандидатстване на новата програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Romania Bulgaria 2014-2020. Общината е подготвила общо четири идейни проекта, за които прави предложение за даване на съгласие за кандидатстване пред общински съвет Тервел - за изграждане на парк за безопасност на движението в гр. Тервел , за доставка на мобилна техника за справяне с бедствени положения, за екопътека с място за наблюдение над каньона на Суха Река и за основен ремонт на общински път , свързващ община Тервел със с.Средище - населено място, през което преминава републикански път Добрич-Силистра, респ.достъп до румънския град Калъраш.

В рамките на заседанието ще бъде представен и шестмесечния отчет на общинския бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама