Фолклорни ритми от 11 държави огласят Бургас

07:38, 17 авг 15 / Култура 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За седмица Бургас се превръща във фолклорен град. Днес започва 43-тото издание на Международния фолклорен фестивал, който ще се проведе до 21-ви август. Участие в него ще вземат състави от 11 държави – България, Албания, Виетнам, Естония, Италия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Грузия.

За носител на награда "Нестинарка" е избран фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев", който празнува и 70 години от създаването си.

Община Бургас отново е организирала програмата на участниците в МФФ така, че да ги видят и чуят и в по-далечните краища на града. На 18, 19 и 20 август ще има концерти в комплексите „Меден рудник“ и „Славейков“, на сцена Охлюва, пред Община Бургас, Културния дом на нефтохимика, Флората. В  Летния театър всяка вечер ще танцуват по 3 състава от 20.30 ч.

Новото през тази година е, че през всичките пет дни на фестивала ще има дефилета на участниците.

За откритите сцени е предвидено 5 състава да играят по 5 минути, след това те ще отпътуват с автобуси или пеш към точките, където ще имат концерти. Последният състав, който остава на сцената, ще танцува 20-30 минути и още толкова време ще обучава хората от публиката.

Пред Летния театър ще има "Фолклорен град" - шатри, в които участниците  ще представят фолклора на страната си. Той ще е отворен по време на целия фестивал.

Програмата на фестивала вижте в прикачения файл!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама