Горан Брегович специален гост на Скариада.BG от 1 до 6 септември край Петропавловския манастир

07:12, 17 авг 15 / Култура 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1-ви до 6-ти септември край Петропавловския манастир до град Лясковец ще се проведе Скариада.BG – един специален празник, посветен на качеството и традицията на българския вкус, с много весела музика и аромат на скара, съобщават организаторите на събитието.

На него български производители ще представят традиционни месни продукти и ястия, а  чуждестранни майстори-готвачи ще покажат техни блюда. Със свои щандове ще участват производители на бутикови месни продукти по автентични рецепти и на сертифицирани био продукти от месо, както и фирми, специализирани в производството на продукти от прясно българско месо.

Изложението ще бъде допълнено с много димящи скари, кулинарни зони, конкурс за най-вкусно кебапче и кюфте и приготвянето на най-голямата манастирска чорба. Доброто настроение на Скариада.BG е гарантирано от богатата концертна

програма във фестивалните вечери от 1-ви до 4-ти септември от 18,30 до 22,00 часа. Истинският парад на ритми и добро настроение ще е на 5-ти и 6-ти септември с надсвирването на духови музики и сватбарски оркестри, което ще бъде оценявано от жури в състав Иво Папазов – Ибряма, Владимир Величков, Антони Дончев.

Кулминацията на празника ще е концертът на балканската звезда Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения, който ще започне в 20,00 часа на 5–ти септември.  Официалното откриване на Скариада.BG е на 5 септември 2015 г. в 10,00 ч.

Входът за събитието този ден ще е с билети за концерта „Champagne“ на Горан Брегович, които се предлагат в системата и касите на www.eventim.bgна цена от 30 и 15 лева.  Достъпът до останалите дни на събитието е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама