Дегенератка би с юмруци в главата старица, опита се да я наръга с нож, за да заграби 1,40 лева

17:58, 14 авг 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрастна, самотно живееща жена от село Тодорово, Плевенско, е станала жертва на изключително жестоко и с нищо непредизвикано престъпление, като е била подлагана на психическо и физическо насилие повече от час.

Нагла дегенератка нахлула в дома старицата, пребила я с юмруци в главата и тялото, избила й зъби, а насилието продължило, докато престъпницата приведе жертвата в напълно безпомощно състояние. Това не й стигнало, но и поискала да я коли с нож, който завряла пред безпомощната си, невинна жерта в собствения й дом, след което вързала ръцете й с шал.

Всички тези действия дегенератката извършила, само за да задигне 1,40 лева, последните стотинки, с които женицата разполагала.

За потресаващо отвратителното престъпление съобщиха от пресцентъра на МВР в Плевен. Сигналът за него е получен в 00:05 часа на 11 август, а гнусоното насилие над 76-годишната жена е с начало около 23 часа на 10 август.

За да се отърве от чудовищното отношение, нехарактерно за нормална жена, жертвата излъгала дегенератката, че има пари и те са закопани в двора. Грабителката напуснала стаята, за да ги търси и старицата се развързала, след което се обадила на телефон 112.

Пристигнала полиция и извършила оглед, иззела веществени доказателства – ножа, с който била заплашвана жертвата и плетения шал. В близост до оградата е засечена и извършителката - 39-годишна от същото село, която на всичкото отгоре била съседка на жертвата, но това не я накарало да изпита никакъв срам или притеснение да я нападне и то по такъв жесток и извратен начин. Изяснило се е, че след като е завързала съселянката си, дегенератката е отишла до дома си, за да вземе лопата и започнала да копае в двора, за да търси скритите пари. Открит е и направния от нея изкоп и лопата. За да не бъде разпозната от жертвата си в момента на престъплението, тя била маскирана с качулка и с шал.

Извършителката на потресаващото престъпление е привлечена като обвиняема, като за извършеното ужасно насилие над безпомощната жертва я грози наказание от 5 до 15 години затвор, както и конфискация на имуществото или част от него, но последното – само ако съдията прецени.

Всички права на извършителката на тежкото престъпление срещу личността са спазени - разпитана е в присъствието на адвокат, но е задържана за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Плевен. Внесено е искане в съда за налагане постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" в Окръжен съд – Плевен.

Пострадалата възрастнта жена пък е транспортирана в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен и при медицинския преглед е установено, че в резултат на нанесения побой, са ѝ избити 2-ри и 4-ти горен зъб вдясно. Освободена е за домашно лечение.

По случая работа продължава разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама